bowling

Skratta först som skrattar sist.... Jag roade mig visst lite för mycket åt min älskade Stefans förkylnings period förrut....
Det straffade sig, för nu har jag själv dragit på mig en rejäl förkylning....snörvel....och rinnande näsa....suck :(...
Vi hade redan sedan i fredags planerat att familjen skulle inta bålstas badhus i dag söndag. Något Ida gladde sig rejält åt. Måste låta familje livet få ta lite plats också och inte bara allt fixande i huset,
Dessvärre började både jag, Ida och stefan (började om) bli förkylda i går. Och det blev bara värre i dag. Kroppen kändes helt utmattad och näsan rinnig. Därför lade vi om dags planerna och hoppade över badet, i stället tog vi oss en match i bowling. Rasmus hängde även han med (roligt). Han var grym på bowling, slog ut både mor och far med hästlängder. Ida gjorde även hon bra i från sig. Hade bara lite svårt att välja vilket klot hon skulle svinga i väg. Det fanns så många fina färger på kloten och hon visste inte vilken färg som var snyggast.....;)

Hoppas att vi blir piggare i morgon...!!!!!!/ Kram Pia

 


(foto av: Mathilda)

Ett äpple om dagen håller docktor borta.......ska nog baka en äppelkaka;)))


Lördag....åter fixar dag...



Varje helg innehåller något pyssel.
I dag har vi fixat till bänkskivan i tvättstugan samt hylla över sängen.
Bytt handtag till garderoberna även köksöns lådor har blivit med handtag ;)
Det känns bra när varje pusselbit faller på plats allt eftersom.
Ett vackert och slitet R dekorerar hyllan över sängen. Jag är himla förtjust i bokstäver, de kan vara mycket dekorativa.

På kvällen var vi till Ullis & Niklas våra goa vänner på middag, super mysigt.
Ullis är super på att laga mat och bjöd i kväll på rostade klyftpotatisar, lammracketar/ biff och en underbar sallad.
Mums.....kanooon gott.
Själv är jag lite skraj för att våga mig på att laga till lamm, men Ullis säger att det absolut inte är svårt.
Ska ta mod till mig och försöka någon gång, för det är så gott./ Kram Pia


Fredag är en underbar dag.....

Tänk att allt känns så mycket enklare en fredag. Visst kan man vara trött på jobbet men till skillnad mot de andra vardagarna så tar man problem och trötthet mycket lättare. Man skrattar åt saker som blir fel och känner att "what ever....." Det är ju ändå fridag i morgon.
Jag älskar fredagar. Och tack å lov för att det är fri dag i morgon för jag tror att jag är invalid......!!!!!!!!!!
Det spelar ingen roll vilken muskel jag än har behövt anstränga i dag, jag har hela tiden haft värk....
Känns som jag har fått reumatism i handlederna och fingrarna för varje anspänning om jag så bara ska dra upp en dragkedja så har det värkt. Funderar på om jag ska bli stöd medlem i reumatiker förbundet ;)...jag förstår dem!!!!!!!

Fortsätter med att visa lite bilder hemmifrån i dag blir det Idas rum....
Som ni säker redan har gissat så är rummets färg självklart rosa

 



Barbie dockan är faktiskt från mormor.....

En kista är bra att förvara saker i...

 


Vilken soppa...

Denna bild representerar ungefär hur denna dag har fram skridit....;)

Det är inte för inte som jag har titulerat mig som fam Virvelvind på bloggen, det är nämligen så att det alltid händer något runt oss. Det är som att vi lever mitt i orkanens öga och kaos är våran vardag. Dock har vi ofta många skratt och härliga stunder i denna kaos.

I dag var det inget undantag. Morgonen började med snö, snö och åter lite snö.
Eftersom vårat område är väldigt nytt som jag tidigare skrev, så har den kommunala snöplogningen nog inte oss uppsatta på sitt plogar schema. Det var säkert mer än två decimeter snö på utfarts vägen från huset.
Som vanligt håller jag på in i det sista med att fixa något hemma innan vi ska åka så att det blir lite stressigt när Ida och jag väl ska komma i väg. Detta resulterar i att vi flaxar ut till bilen i all hast 10-15 minuter för sent med den lilla ryggsäken packad för ute dag och allt annat som kan vara nödvändigt att ha med till skolan, enligt Ida (mobiltelefoner, gosedjur, målarböcker, klistermärken) ja gud vet allt. In i bilen sladdar ut på en lite större väg. Sladdar vidare fårn den in i en rondell. Då märker jag att Ida är tyst för en gång skull, hon sitter bara tyst i bilen och håller i bilbältet.- Mamma, jag tror att jag är lite skraj. Hjälp mig det vara bara till att tänka nyktert och lyda det kloka lilla barnet, jag körde ju som en galning....aj,aj...inte bra. Vi landade i varjefall helskinnade på skolan.

Väl på jobbet så ringde Stefan runt lunch. Han berättade att Snobben hade rymt......

När de hade varit ute på lunchen och promenerat så hade Snobben fått vara lös, fick upp ett spår på en hare och ja, tack å hej så försvann han rakt in i skogen. Totalt fokuserad på det stackars lilla djuret som jagades. Han varken hörde eller såg något, hur mycket Stefan än ropade och lockade......

Detta försatte Stefan i en väldigt knivig situation....
För precis innan lunch hade han tagit ut två fönster hos en kund för att efterlunch montera in nya. Så medans han irrade runt i skogen och ropade efter Snobben, polis anmälde hunden försvunnen så stod kundens fönster öppningar och gapade tomma. Inte så bra när det snöar. Storebror Rasmus fick därför göra en utryckning från skolan och komma hem och vänta in Snobben. Det tog ca 1 ½ timme innan den jagande hunden hittade hem igen. Mycket nöjd med sin egna lilla utflykt......vad säga.....Harmoni !!!!


Som avslutning på dagen hoppade jag på ett boxing pass. Super!!!!!
Det var jätte kul men otroligt jobbigt. Mina underarmar skakar direkt jag rör dem. Mycket glad över att jag kan stödja händerna mot tangentbordet när jag skriver, för annars skulle ni tro att jag hade en gäst bloggare från grekland som skrev detta inlägg. Jag hade inte kunnat pricka rätt bokstäver ;)))
Får se hur det känns i morgon../ Kram & god natt Pia

 


Lite bilder från vårat kök....

Ute silar snön ner sakta. Trots att jag desperat längtade efter våren i går så måste jag faktiskt erkänna att det är riktigt vackert när snön täcker vägarna utanför huset. När jag var ute med Snobben på kvälls promenaden var det otroligt härligt. Eftersom det ännu inte har kommit upp en massa hus i området där vi bor utan största delen fortfarande består utav åkermark så får snön ligga vackert vit och orörd. Det kändes som att vara inut i en sådan där glaskula som man skakar på när snön tyst föll glittrande till marken. Inte ett ljud runt omkring....ååå....ljuvligt.

Tyvärr vart vi tvugna att hoppa över Idas ridning i dag eftersom det var så dålig väglag. Ida vart mycket besviken, vilket är full förståeligt. Lilla gumman och jag får vänta ytterligare en vecka för att se om hon kan vara känslig mot hästar/ stallmiljön..../ Kram Pia


Tänkte visa lite bilder från vårat kök i dag.








Ett härligt collage med herr Gyllen....


När kommer våren???


Förra veckan hörde jag fågel kvitter....det spritter till i hela kroppen och jag bara känner att nu börjar livet igen!!!
Är det sant att det är slut på kylan och allt detta frysande, när axlarna sitter uppe vid öronen för att man omedvetet tror att det gör mig varmare.....ööööö....man borde veta i 36 års ålder att det inte är så. Det enda som dessa axlar medför är dyra besök hos en kiropraktor.....klirr, klirr....inga roliga utgifter.

Men så när man tror att man äntligen har blivit hörd och att vinterna ska rundas av, jag då kommer det ytterligare köldknäppar. Med extra tillskott av snö, bil kaos.etc......tviiii.....inte roligt att bli lurad på våren så där. Jag kommer faktiskt att överklaga och begära skadestånd ;). 


I dag hade jag faktiskt bokat in mig på ett step up pass, men kom aldrig i väg. Min kropp kändes tung efter gårdagens dans. Så jag tänkte att harmoni skapas genom en jämnbalans mellan aktivitet och vila. Och i dag vägde vågskålen för VILA....

I stället intog jag Idas favorit hörna i soffan och avnjöt ett program av bygglov. ....Jisses...va duktig han är på att bygga denna Matte ;)....skoja bara....min lilla snickare låg bredvid mig i soffan och jag höll min beundran till Matte för mig själv. Dock fick programet igång min planerings hjärna...."pling".
Det byggdes uteplats med terass i programmet och vi bör komma  igång med planerandet av våran egen ute plats. Jag har nu fått en nöt att knäcka och smida till...känns kul. Ska bläddra i genom massor av Allt i hemmet tidningar samt konstruktions böcker som ligger här hemma och dammar. Återkommer med mera info. hur dessa planer kommer att formas/ Ha en god sömn / Kram Pia


Måndag hela veckan......


Vill hälsa även denna nya vecka välkommen.
Veckorna bara rusar i väg och vi har redan entrat v.4. Tyckte att vi nyligen firade nyår och avlade hoppfulla löften...
Löften är till för att brytas har jag hört men detta år har jag fortfarande mina under kontroll.
1. Bli en lugnare mamma
Barnen har äntligen vant sig vid att det inte är KARAMBA direkt när något händer utan att jag andas lugnt 10 andetag innan jag öppnar munnen ;) )
2. Att börja träna och unna mig egen tid....
Har verkligen tyckt att det är helt underbart att komma igång igen, det vart ett visst bortfall förra veckan när Stefan var dålig men nu tar jag i igen.....jippppiiiii

I dag var det åter dax för det härliga dans passet, stegen känndes ännu lite lättare att få ihop ;)
Även den svåra delen med high speed, korsade fötter och Fredda Stair armar...goood dame I´m good ;)

Finns det någon annan som håller på att kämpa med nyårslöften?, kommentera gärna så kan vi hjälpas åt att få dessa att hålla/ Kram Pia 


Vem är väl som lilla mamma...?

I dag kom min underbara lilla mamma över ;).

Jag var väldigt nyfiken eftersom hon ringde i går och var så hemlighetsfull, sa att hon ville komma över med en överraskning!!!

Vad kunde det vara?

Det vart en glad överraskning, hade aldrig kunnat gissa mig till detta.

Eftersom jag är så petig när det gäller strykning etc. men samtidgit tycker att det tar väldigt mycket tid så ville mamma underlätta för mig med en TOBI STEAMER...Wow...läckert det blir så slätt och fint. Jag måste helt enkelt steama lite i kväll...;)..så blev även strykningen en rolig upplevelse, tack gulliga mamma/puss




Känner att jag verkligen är i skrivar/ bild tagen i kväll ;).
Vill bara visa min vackra orkide som åter blommar. Har aldrig lyckats förrut men denna gång gick det.
Den har sin placering i det stora fönstret i badrummet, var samtidigt tvungen att inhandla en ny kruka till all denna prakt !!!




Med dessa bilder vill jag bara säga god natt/ Kram Pia


Någon som är avundsjuk.....





Dagens projekt bestod utav att rensa upp på övervåningen.
Stefan har varit super duktig och byggt varsitt rum till barnen. Och det var verkligen från grunden eftersom vi valde att inreda övervåningen helt på egen hand när huset byggdes. Dock kännde vi att det vart lite väl mycket med byggandet och har därför valt att pausa innan vi bygger det sista som är ett allrum, ett badrum samt en klädkammare.
Det roliga är bara det att utanför de färdiga rummen har ett totalt kaos uppstått. Saker ha blivit dit ställda
 -"får stå där så länge" medans vi snickrar klart...är det någon som känner igen detta.
I vilket fall som helst så har jag nu tagit ork till att rensa samt ställa i ordning det som ska vara kvar.
Det blev en hel hög att slänga, tyckte att vi slängde så mycket i hop med flytten med tydligen har jag omvärderat de saker som jag då tyckte att vi skulle ha kvar....har fortfarande lite kvar men är ganska nöjd med resultatet hittils....

Det vart lite plats att gå på till och med ;)



I går gick det super på sista matchen för mathilda. Det vart vinst med 18-5. Super duktiga tjejor ;)
Det behövs massor av mål poäng eftersom vi delar 2:a platsen  med 3 andra lag. Och då är det viktigt med många mål för att få poäng skillnad...../Pia

Handboll, handboll och ja varför inte handboll.....


(på bilden: Mathilda. Fotat av: Mathilda)

Trodde att jag skulle gå under i morse. Vaknade med ett ryck och trodde att vi hade försovit oss. Eftersom jag var inställd på en riktig handbollsdag så var jag rädd för att börja med att missa första samlingen.
Helt vimsig i huvudet och matt i bena tog jag mig upp oviss om jag hade hört väckarklockan eller inte?
Rutinmässigt satte jag igång kaffebryggaren etc. innan jag kollade klockan........03:10!!!!
Hmmm....
lite för tidigt! Förstod då att något vi absolut inte hade gjort va att ha försovit oss.

Lycka att åter få krypa ner i den varma sängen och veta att jag får sova ett antal timmar till ;).

Dagen bjöd senare som väntat på en riktig handbollsdag!
Det är roligare att titta på handboll i den här nivån är när man ska kolla in handbolls EM på tv.
Totalt 3 matcher var inbokade.

1:a matchen vann BHK (alltså vi) mot skånela
2:a matchen mot Rimbo förlorade vi med 12-14.
3:e matchen väntar vi fortfarande på att den ska spelas. Går av stapeln nu i kväll.
Det är snart dax för mig och Ida att pallra oss i väg till handbollshallen och heja på.
Håll tummarna för att det går bra.

Just det mamma ringde och frågade om vi var hemma i morgon hon ville komma över.
Tog tillfället i akt och bjöd över henne på middag, hinner inte ses allt för ofta så det gäller att passa på ;).
Hon sa att hon hade en present/ överraskning till mig/ familjen...spännande...vi får se vad det kan vara.
Jag blev mycket nyfiken!!!!

Ha en bra lördagkväll/ Kram Pia


Dax för fredagsmys......


- Nu är det dax för fredagsmys om det så är det sista jag gör....;)....la,la,la
Nedrans reklam ginglar som fastnar inne i skallen...men hur jag än försöker undvika så kommer jag helatiden på mig själv gå och gnola...-"nu är det dax för fredagsmys".

Och i dag är det faktiskt dax för fredags mys hemma hos oss. Även fast snabbmat inte riktigt är min grej så unnande vi oss en pizza även denna fredag, håller på och betygsätter alla bålstas pizza hak. Och jag tror att vi i kväll utsedde vinnaren...(fanfar..tuteli, tut) "Infra pizzerian". Alla var vi nöjd och tyckte att smaken var klart godkänd!!!
Som en bonus till helgen så kan jag även medela att vi har nu sett livstecken från pappan i familjen. Stefan såg ljuset men återvände ;), det är vi glada för. Alvedon förpackningen är nu slut, bisolvonen har endast någon enstaka ml. kvar på botten. Och jag tror att han är på bättringsvägen.




Kollade in let´s dance i kväll (drömmen är att någon gång få vara med själv..)
Gillade verkligen Claudia´s nummer. Hon är ju sten cool. Håller tummarna för att de kommer att vara kvar länge under tävlingen.
Nu är det dax för att natta sig. Trots att det är helg i morgon så blir det absolut ingen sovmorgon. Flera matcher i handbollen och samtidigt ska vi ha cafeét. Måste hinna baka en socker kaka tills kl.09 ...katzing!!
/ Godnatt kram Pia


Skänker en tanke till de drabbade på Haiti....

 


Svar till kompis.....


Håller med din kommenter vid bilden "pappa & Ida i skidbacken"...
Vi hade det jätte mysigt och vill gärna göra om en sådan resa tillsammans med er.
En super avkopplande jul, ingen stress och allt bara flöt..../kram


Telefonen minskar avstånd....;)


Vill önska min älskade syster med familj en underbar skidsemester/ Kram


Rida eller inte rida...det är frågan?


Lill-lördag med ridning på schemat...
Som lilla syster är det en dröm att äntligen få gå i storasysters fotspår. Ida har alltid följt Mathilda och hennes häst intresse med stor beundran och nu är hon äntligen så stor så att även hon ska få börja på ridskola.
Egentlligen började vi redan förra veckan, men Ida tycker inte att den gången ska räknas för hon "fick aldrig sitta på en häst.....(det var grund teori om ett stall)...och det tyckte Ida inte var så intressant. Det enda som var spännande den gången var den stora dynghögen bakom stallet!!!
-Hallå mamma det är är ju BAJS...blääää!!! ;)
Jag kunde inte annat än bara le när jag så denna lilla brutta spritta i hela kroppen när hon stod bredvid hästen.
Hon fick leda hästen inne i ridhuset och även sitta upp och skritta ett varv. Ida var mycket nöjd ;!

Dessvärre vet jag inte om hon kommer att kunna fortsätta med detta intresse? För vi hade i stortsätt bara hunnit hem från stallet då Ida började klaga över att hennes ögon sved och kliade...
Likadant vart det dan innan nyårsafton. Då hade hon varit med Mathilda i stallet en hel dag. De hade hållit på och putsat trens och pysslat om stallets alla hästar. Jag misstänkte att hon hade råkat fått in damm från höet eller av allt putsande i ögat då.
Men nu är jag rädd för att hon är allergisk, vi får test nästa vecka också och se hur hon reagerar då :(.

Sjuklingen hemma har insätt att det inte lönar sig att spela tarzan och försöka jobba. All energi måste gå till att bekämpa baciller, så han har varit duktig i dag och hållit sig hemma. Ner bäddad och snällt tagit alla mediciner som jag inhandlade igår. Hoppas att han är piggare i morgon. Sömn är den bästa medicinen....och han är ganska bra på att sova länge och mycket ;)/ God natt och kram   Pia


Bilder....



Vänskap.....


Här har vi sjukstuga......

 

Nu fick vi svaret varför Stefan inte mådde så bra efter kick offén.....han var på väg att bli SJUK!!!!

Stackarn, han började må dåligt i går eftermiddag men trodde att han skulle kunna sova bort bacilluskerna. Men icke sen icke, efter halva dagen fick han åka hem och krypa ner i sängen, ont i hela kroppen frussen/ svettig.....

Lilla frugan gjorde ett stopp vid apoteket på vägen hem och inhandlade diverse förkylnings produkter. Ingen på apoteket kunde missa att det pågick en förkylning hemma hos oss. Ett vänligt biträde fråga till och med om hon kunde hjälpa mig i mitt velande mellan alla dessa produkter.
Sjuklådan hemma fick sig en rejäl påfyllning, så nu ska vi gå en rond mot baciller.....


Svett, dans och glädje....



Måndag, måndag....ja varför känns alltid denna veckodag så "jobbig"? Förra veckan var en riktig lyxvecka, jag hade semester både på måndagen och torsdagen. Det var kanon, att få ledigt även mitt i veckan gjorde att jobbet kändes mycket enklare. Dessvärre går det inte att lyxa på samma sätt varje vecka.......
Den här måndagen flöt på ganska lungt och smidigt trots allt. Mathilda hade sin första dag på futurum skolan och hon hade tyckt att det kändes bra, inte alls som att det skulle varit den första dagen, glädjer lilla mamma att höra ;)
Själv hade jag bokat in mig på dansaerobic med Cattis. Shitt....svetten bara ran, men jäklar va kul det va. Musiken var toppen och dansstegen var svåra/ utmanande men tillslut satt de. Ganska coolt när en hel sal får till rörelserna i exakt samma takt. Cattis dämpade belysningen den sista kvarten och sa åt oss att äga golvet!!!!
Gissa om vi gjorde.....;)) En sådan här avslutning kan få vilken måndag som helst att glöda.
/Kram Pia


Slut på helgen...

Ja då var denna helg snart slut....

För att summera den så har den varit fylld med lite utav varje ;).
Fredagen var en lugn kväll med barnen. Vi valde att strunta i matjäkten och smaskade lite pizza. Stefan hade åkt i väg på sin kick off, Mathilda hade blivit överraskad av sina tjejkompisar från kunskapskolan med en middag(det var hennes sista dag där, i morgon måndag börjar hon på futurm här på hemma plan) de ville ha en liten avskedsmiddag...gulligt av dem!!!
Ida somnade i bilen på väg hem från pizzerian så vid middagsbordet vart det tillslut bara jag och Rasmus. Jätte mysigt, inte ofta som vi hinner prata själva. Det är viktigt att få chans till det också. Tror att Rasmus tyckte likadant.
Lördagen började med ett härligt träningspass (body pump) för mig ihop med gulliga Annelie. Raska steg där efter var det bara att harkla sig och ta ton i hejaklacken för BHK. Mathilda och hennes lag spelade match mot sollentuna. Resultatet vart 18-0 till bålsta tjejerna, duktiga brudar. Och lite synd om sollentuna som inte spräckte 0:an. Lite shopping hans det även med då Ida och jag jäktade i genom kista centrum, på jakt efter en bra present till Anthon........ja och som ni sedan redan har läst så kom pappa Stefan hem, inte den piggaste synen men vid gott humör. Tänk att dessa kick off:ar kan vara så slitiga ;). Eller så kunde det faktiskt vara resultatet av all den goda maten/ drickat på kvällen....den synvinkeln finns ju också. Dock inte för Stefan.
Jag är glad över att han hade det trevligt ...

Nu kavlar vi upp ärmarna och laddar för måndag, sov gott / Kram Pia

 


I går var vi och inventerade lite....




Innan vi var på tonårskalas i går så hann Ida och jag inventera lite på KIDS avdelningen i kista centrum.
Där hade de fått ett tillskott med en barnmöbelavdelning.....wow.
Både Ida och jag gillade verkligen vad vi såg.
Funderar lite på om vi ska slå till på den sänghimmelen som visas på bilden ovan.
Ida är en riktigt prinsessa som älskar allt i rosa och gillar att klä ut sig till en.. Vi får fundera lite till. Kan rekomendera att gå in på denna hemsida om man vill hitta roliga detaljer/ möbler till barnrum: www.cilekmobler.se



Sommar längtan...

Som ni ser så blandar jag bilder från i sommras och nya bilder.

I bland känns det att det piggar upp med även lite sommar bilder, längtar otroligt mycket efter att

slippa frysa.....brrrr.

Så därför kommer jag nog att fortsätta med att även flika in sådana bilder.

Det blir även en liten presentation av min familj.


Nu är pappa åter från kick off:en


Dax att fira årets första tonåring...



I kväll ska nästan hela familjen till ett par kompisar och fira Anthon.
Våran fin fina lilla gudson som fyller 13 år...
Det vankas god middag och en trevligstund.
Först ska vi bara vänta in lilla pappa som snart kommer hem efter en intensiv kick off uppe i tällberg..."stackarn" ;))


Pappa och Ida i skidbacken....


Den här vintern har vi ännu inte hunnit ge oss ut i skidbacken, men förra julen firade vi i björnrike med ett par goa vänner.
Där fick Ida prova slalom för första gången.
Eftersom detta nu är en liten dam som även annars har raketer under fötterna så älskade hon självklar att susa ner för backarna......


Det är jag som skriver....




Här är jag som är skrivaren bakom bloggen.



En Ida serie....

En stor talang på att fånga olika KÄNSLOR ;) på bild


Lilla Ida......som älskar att possera



Denna bild togs förra våren, men jag tyckte att den passade in.

Hjälp va spännande....

Nu är det alltså dax att ge sig ut i den hemliga bloggvärlden.
Till hjälp har jag min tolvåriga dotter som redan är insatt i allt vad en blogg kan innebära.
Tur att hon vill lägga lite tid på sin "mossiga" mamma som så gärna vill lära sig!!!

Här är mamma virvelvind och pappa virvelvind....


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0