Gränser..


Tänk att en ljuv liten dam som denna donnan kan få en att baxna....!!!
Ida är en fantastiskt levnads glad liten tjej som verkligen älskar livet. Saker runt omkring henne intresserar henne och får henne att i bland göra ganska ogenomtänkta saker;)
I hemma miljö tycker jag att det är helt ok många gånger, kan ibland bara bli lite trött eftersom det ofta är en sådan intensitet *phu*.
Men när hon nu har kommit upp i skolåldern så har gulligheten i hennes intensitet övergått till att skolan ser hennes "hyss" som problem. Jag kan i bland tycka att det är väldigt höga krav som ställs på 6:åringar. Eftersom mognads graden på dessa individer varierar rejält.
Tre dagar i rad har Ida hittat på "hyss" som skolan ser det. Och även fast jag inte tycker att det är så allvarligt så måste jag sätta en gräns, för när hon blir äldre så är det svårare att gränsa om jag inte startar redan nu!!!
Det svider i hjärtat när jag anonserar för Ida att hennes ridning kommer att utebli pga. allt som har hänt de senaste dagarna. Jag nämde det i går och bad henne lyssna på mig och förstå att jag menade allvar. Tyvärr vart det tvärtom mot vad vi kom överrens om och då måste jag vara koncekvent, eller?
I vilket fall så hoppade vi över ridningen i dag och Ida å jag samtalade om varför hon har så svårt att lyssna på hennes fröknar bland annat. Mycket bra samtal och hon förstod att nästa vecka var det åter ridning och att vi skulle fortsätta pratet om att lyssna in andra och vet när det man gör har nått sin gräns. Vi får väl se hur det går???
Jag vet att tillslut kommer det att bli toppen för Ida gumman men just nu är hon i en fas där det går väldigt svajigt och vågit..;)...därför finns mamma & pappa där!!!!



Nu till något helt annat!!!!
I morgon vankas det tjej kväll hemma hos Ullis. Det ska bli super mysigt, dock ska jag vara duktig och ta bilen dit för på fredag har jag nämligen bokat in mig på ett dubbelpass för Petra & Erika. Vill inte missa detta så lilla Pia dricker snällt läsk i morgon. Helt ok, kul att vara med alla tjejer och jag är himla pratig vare sig jag har styrka innanför västen eller ej ;)

(en gammal partybild på Ullis & mig)
Kram och god natt/ Pia


Spinning..

Det flöt på ganska ok på jobbet i dag trots bristen av sömn i natt!!!!!
När vi bommat igen restaurangen vid kl.16 var det bara till att slänga sig i bilen. Stessa förbi affären inköp av potatisbullar till middag (inget bra alternativ, jag vet..men!!), vidare till skolan hämta upp Ida.
Samtal med Ida om "ditt-mitt" efter en händelse i skolan i dag, två par ytterskor var dyngblöta efter lek i vatten pöl...*suck*..(2 andra par står redan hemma och försöker återhämta sig/torka från i går!!)
Hem med massvis av blötpackning, lag i ordning middag till familjen. Skjutsa Rasmus till boxningen åter hem igen.
Pussa på Stefan som då kommit hem efter att ha jobbat borta i sala trakten..svidade om till tränings kläder och där efter ner till gymmet för att dööö på ett spinningpass!!!!.....



Jag kan bara säga som så att under all stress som jag tog mig igenom innan träningen så var jag nog ingen vidare bra mamma...lätt retlig och trött. Efter att ha kämpat som attans och svettats som en vårflod under spinningpasset så hade den retliga/ griniga mamma fladdrat i väg och istället återvände en lugn och glad mamma till hemmet ;)...

Träning= inre harmoni...now I know ;)

 



/kram Pia


Varför???


Min kropp vill inte som jag vill, det är bara ett konstaterande!!!!!
Nämnde i inlägget innan att jag känner en större energi av vitamintillskottet. Börjar undra om apoteket säljet saker som igentligen borde höra hemma på "plattan"..;)...
Näää skämt å sido men jag kan ju inte koppla av och sova. Brukar annars inte ha några som helst problem med att snusa kudden. Men nu vaknar hela tiden och är *pigg*....HJÄLP!!!!!


Dans passet i går var jätte härligt. Cattis som vanligen brukar leda detta pass var borta så vi hade en anna tjej som även hon drog igång gänget och fick hela salen att gunga. Super härligt, det kan faktiskt vara så också att eftersom jag får en sådan Kick av dessa pass så vill min kropp inte varva ner????? vem vet.

Nu är det ivarjefall snart dax att bege sig till jobbet och räkna ner mot påsk. Vad ska man stoppa i påsk äggen i år mån tro???? Har ni nägra förslag ;)
 Ha en bra dag/ Kram Pia

 


Sommar tid


(Bild: från H&M)
Det är alltid en rejäl omställning att vrida fram klockan till sommar tid...
I morse var det ett rent h-vete ;)...nu tog jag i!!!
För vi skulle i väg på sista sammandraget i handboll för Mathilda i dag.
Samling kl.07:00 och match start kl.09:00....i Norrtälje....
Det menas ju med att vi igentligen hade samling kl.06...*gäsp*
Det blev ingen mjuk övergång till sommartid, här ska det krökas det som krokigt ska vara;)


Har gjort en liten beställning från H&M på dessa kuddar samt kuddar till Mathildas rum. Dessa kuddar ska få fylla ut i soffan. Tyckte att de var jätte fina och bra pris endast 99:-/ st. Som hittat eller hur;)
Mathilda är lite mer vågad så hon valde 30*60 kuddar i leopardmönstrat..hi,hi..cooolt.


Veckans Bikt ;)
Planeringen av middags maten gick inte fullt lika bra som förra veckan, men dock ok!!
Jag har haft god stress tolerans på efter middagarna, börjat med vitaminer ( en om dagen: från apoteket) och tycker att detta faktiskt har givit mig lite högre stresströskel.
Träningen har jag hållit på samma nivå som förra veckan med en skillnad av att det denna vecka har kännts fantastiskt mycket bättre, snabbare åter hämtning och större uthållighet under övningarna. Dansaerobics passet gick till och med att få kläm på koreografin ;)..jippi!!!!
Allt har kännts väldigt glatt och enkelt, kan bero på att solen har skinit stundtals och jag till och med fått använda solbrickorna.
Skolan för Ida har även den flutit på bra, hon har haft simskola delar av förra samt denna vecka. Inga utbrott från tösen och hon verkar ha lyssnat in vad fröken har sagt och inte farit omkring..detta skänker ett lugn för mig och spär på harmonin ;). Har även fått en kompisdos vilket alltid känns som en vitaminkick.
 veckans betyg 5/5 ¤¤¤¤¤ ;)

/ Kram & god natt Pia


Stolt!!!

Jag grejade ännu ett fredagspass för Petra. Känndes ännu bättre i dag. Tusen tack Petra för ett bra avslut på en intensiv vecka ;) Mycket stolt över detta och att jag har kunnat hålla samma tränings nivå som förra veckan.
Till och med Steffe kom ner och tränade i dag men han valde bort grupp passet för denna gång och körde själv med vikter istället, spelar ingen roll bara bra att han startar upp igen. Hans rygg mår väldigt bra av att bli tränad...;) 

Efter avslutad träning var Steffe och jag till affären för att inhandla lite balans till föregående träning..nämligen: godis, ost & kex...hi,hi..men det är vi ju värda i dag, eller hur;)

Ullis & Niklas kom över och hejade tillsammans med oss på let´s dancefinalen.
Mycket spännande, tyckte att det var jätte tråkigt att Claudia inte vann, jag har ju som ni vet hejat på henne under hela tävlingen. Men Mattias var dock en värdig vinnare, så visst Grattis Mattias!!!!

Måste bara  säga att jag ÄLSKADE Davids imitation av alla dansparen, hysteriska roligt.....ha,ha,ha

/ Puss & god natt Pia

Våffeldag..


(Bild:Recept.nu)
Självklart var det bara till att sålla sig i ledet och brassa våfflor till kvällen.
Här skulle det firas att Jesus moder hade fått reda på att hon var på tjocken;)....delgavs detta i morse när jag lyssnade på Gert Fylking på radion. Ett ganska enkelt sätt att förklara vad Maria bebådelsedagen/våffeldagen står för. Sedan ser jag inte koppling mellan detta bibliska senarium och att vi ska äta våfflor???

Som bilden ovan visar så valde jag att inta våfflorna som en langos med gräddfil, rödlök och röd stenbitsrom...mumsigt. Resten av familjen valde att äta det traditionellt med jordgubbssylt och vispgrädde. Klickar du på bilden kommer du till receptet.
/Kram Pia



 


Vilodag

Efter att ha tränat två dagar i rad så är det dax för en vilodag. Om jag jämför mot förra veckan så har jag betydligt mindre träningsvärk. Det känns skönt!!

Trots att jag tog i mera både på måndags och tisdagspasset så är träningsvärken mer hanterbar mot förra veckan, då trodde jag att jag skulle dööööö....;)

Längtar faktiskt redan nu tills på fredag då jag vet att jag ska gå ett mördarpass..hi,hi...det ska kännas att man lever, ellerhur!!!


(Bild lånad från:http://vidbergetsfot.blogspot.com)
Nu längtar jag efter att det ska bli varmt och att vårat vackra pilträd ska grönska i sin underbara sommar dräkt;)
Förra året hann vi inte riktigt få en bild av hur trädet skulle forma sig, men jag hoppas på att det ska likna bladverket på bilden som jag fann på denna blogg.!!
/Kram Pia


God morgon

Härligt när solen skiner in genom de "välputsade"..hrmm....fönstrena. Och med ett vackert ljus visar på alla de vrår som jag i går trodde!! va välstädade, vilket i dags ljuset visade på att så va icke fallet..;)

Ja, det sägs att hellre lite skit i hörnen än ett innehållslöst liv???? Eller minns jag fel va det gäller det talesättet.

Jag ser det som så att eftersom vi har ett liv som är fyllt av rörelse och aktiviteter så är det omöjligt med välstädade hörn. Ni förstår att detta utlägg igentligen bara är riktat till mig själv för att jag ska kunna acceptera vardagen som den är (vilket är mycket svårt i bland).

Det gick väldigt snabbt att få upp Ida i morse eftersom hon hade fått nya kläder från lindex och dessa ville hon ha på sig omedelbart.
Det börjar tidigt att vi tjejer intresserar oss för kläder tror jag ;).
Ha en bra dag

(hon ser nöjd ut, ellerhur!!)

Kram Pia


Full fart..

I dag var allt åter som vanligt. Ida åkte till skolan på morgonen och jag begav mig i snöyran till jobbet!!!!
Jag röstar för att det snart ska bli sol & värme. Någon som röstar emot????

Näää...jag tänkte väl;)

Kvällen var planerad in i minsta detalj...låter som en slogan från en Jönssonligan film..;)

Makaronipuddingen var redan halvt klar sedan igår så den gick snabbt att fixa till..

Ida hade haft både simskola/ skridskor i skolan i dag, men inte var hon trött efter det...nää...hem till kompisen Michelle och latja lite...enormt vilken ork dessa små människor har!!!
Rasmus hade boxning å vi lämnade samt hämtade honom till detta, likaså med Mathilda som skulle gratta en kompis i kväll..
Stessad för att allt skulle klaffa å jag skulle hinna med mitt step up pass som jag trodde började kl.19 så slirade jag runt med denna volvo för att placera ut barn åt alla håll och kanter.
När jag väl landade på sats för att träna så insåg jag att passet inte började förrän kl.19:30. Detta resulterade i att jag även hann med ett core pass precis innan...jag känner mig mycket nöjd!!!

Stötte på Petra efter passet;)....shitt jag trodde att jag hade fuskat lite snyggt i slutet av passet (när orken börjar tryta)..;))....men tusan också Petra såg att jag struntade i vissa rörelser....sccchyyyy.....inte berätta för Stefan Petra ;)))
/Kram Pia


Cykel tur

I dag var jag tvungen att vab:a med Ida av olika omständigheter....
Turligt nog var hon så pigg så att vi kunde njuta lite av solen ute. På eftermiddagen hoppade vi på cyklarna och mötte upp storesyskonen ;). Det känns verkligen vårigt att cykla igen, jag blir så lycklig!!!!
Eftersom jag var hemma blev middagen färdig tidigt så strax innan kl.17, hade vi redan avverkat middagen. Kvällen kommer kännas oändligt lång;).
Vab:ningen gällde bara för idag, i morgon är allt åter som vanligt så varför inte passa på och njuta lite.
I kväll har jag bokat in mig på  ett danceaerobics pass. Får se om jag grejar koreografin bättre denna gång. Kände mig en aning lost förra veckan!!!


/Kram Pia


Söndag


Söndag är = veckans bikt ;)
Vi summerar veckan som gott: vad var bra, mindre bra..vad är jag nöjd med och vad kunde ha gjorts bättre.
Dett sätts en punkt för det gångna och en ny ribba läggs för kommande vecka.
På måndag ska jag: Äta nyttigare, stessa mindre. Var en glad och tålmodig mamma/ fru;)
Planera bättre osv.( är det någon som känner igen sig???)
Jag måste faktiskt säga att jag är rellativt nöjd med den gångna veckan...
Träningen har kommit i gång, att starta med 3 dagar denna vecka är jag mycket nöjd med.
Förra söndagen var familjen och storhandlade inför kommande vecka, och utav den storhandlingen färdigställde jag tre måltider redan på söndagen så att de gick snabbt att tillaga i veckan. Då fick vi ordentlig husmanskost samtidigt som det gick snabbt att tillaga. Ska försöka mig på det samma även i dag!!!
En fjäder i hatten för mig är att jag nu har varit utan nicotintabletter i 3½ vecka.....jippi....har varit fast i nicotinträsket i hur många år som helst, men är nu motiverad och det går riktigt bra;)
Vad det gäller mamma tolleransen kan det alltid vara bättre, men vi har hanterat veckan utan större konflikter så det får väl antagligen stå för godkännt i varjefall med tanke på att det härjar tonårshormoner i huset;))).
Jag betygsätter gångna veckan med 4 utav 5 ¤¤¤¤ ;)
Hur summerar ni eran vecka????


I går var vi och grattade Angelica som fyllde 18 år. Angellica är dotter till en av våra bästa vänner Ingemar och Angelica har funnits i mitt liv i över 12 år. Så från en lite gullig lintott har nu denna dam tagit kllivet in i vuxenvärlden..."gulp"...menas det att en annan snart har tagit klivet in i "tantvärlden?"..;)...
För jag anser att hon har blivit äldre dessvärre tror jag att jag själv har stannat i åldrandet !!!
Stort Grattis prinsessan du är underbar...det vet du att jag alltid har tyckt "puss"


Lördagen bjöd på många härliga möten. Förrutom att vi var å grattade Angelica hann vi även med att avnjuta en middag hos våra vänner Johan & Anne-lie ;)...och deras gulliga brudar Amanda och Eve.


(bild: Johan & Amanda i björnrike julen-08)

(Bild: Anne-lie & Ida i björnrike julen-08)

(Bild: Eve & Mathilda Björnrike julen-08)

Det är alltid kul när vi träffas, inga kostigheter. Vi är väldigt lika i tycke och tänkandet. Gårdagen innehöll härliga diskussioner om manligt/ kvinnligt, denna fråga är alltid ett hett ämne. Och när man har humorn som inslag i detta kan det bjuda till många härliga skratt och det lovar jag att det gjorde i går. Vi grät nästan till slut och jag kan konstatera att om ett skratt förlännger livet så utökade vi det med flera år i går. Tack för det Johan & Anne-lie
/ Kram Pia


Grreeeaatttt...

Jag har kommit på hur min fredagar ska se ut här fram över. Det ska avslutas med ett träningspass för Petra mellan 17:30-18:30.Kanoon Petra;)
Jag har nu både innan jag blev sjuk och den senaste vecka testa mig fram till vilka pass jag vill satsa på som inplanerade veckoträningar och jag tror att för tillfället kommer detta att se ut som så:

Måndag: Danseaerobics (massvis av kordination, kondis och glädje)

Tisdag: Power step up (både kondis och viss styrka)

Fredag: Pump (massvis av styrka och uthållighet.

I framtiden vill jag även hinna lägga till ett spinning pass. Men jag ska först skapa mig en viss rutin över dessa tre utvalda pass;)

En utav fördelarna med att träna ett intensivt pass på fredagen är den att när jag väl kommer hem vill jag helst inte äta sötsaker eller sliskiga chips. Jag skalade mig morötter och dippade i stället och fixade lite vispgrädde till min fruktsallad. GI säger att grädde är ok, så jag köper den ideén;)
Jag kan säga att jag är trött efter veckan som gott men jag mår greeeaaat...precis som tigern i frosties reklamen!!!
Nu är det let´s dance och solsidan som ligger på lut för mig och la´familla. Sedan en kvälls tur med Snobbis och därefter sängen....god va skönt!!!
Hoppas att det ska bli fint väder i morgon för jag har planerat in en lång....lång...promenad med Snobben på morgonen./ Kram Pia


Inlägg 78

Ja nu har jag hunnit blogga ett litet tag, detta är exakt mitt 78:e inlägg...;)

Och jag måste nog erkänna att just denna vecka har jag lite utav ideé torka.

Jag har försökt att skapa utrymme för lite egentid i form av träning, jätte skönt!!!!


(Ida på fjärilsmuseét)
/Kram Pia


Det växer fram

Stefan har varit super duktig i dag. Tilllsammans med våran goa vän Ingemar har de hunnit gipsa i stortsett allt på övervåningen. Det enda som är kvar är taken. Kul att se hur det växer fram . Har tagit lite bilder;).

Stefan i snickartagen. Många gipsskivor blir det;)

Till vänster är nu ytterväggen till blivande badrummet uppsatt..

I frånse de div. prylar som ligger på övervåningen. Antar att vi snart gör ytterligare en rensning;)

Tillslut började kära maken ruttna på mitt fotande;)
Så jag fick helt enkelt tagga ner och istället bege mig till ett uppfriskande step up pass..;)
Det var kanooon, mycket med kondition och även enhel del styrka. Känner att jag åter är på gång nu. Detta pass var faktiskt det 2:a denna vecka. Nu ska jag pausa i två dagar för att på fredag efter jobbet vara med på ett "pump" pass som gulliga Petra leder som, hennes blogg kan du finna här.
Det ska bli jätte kul eftersom jag varit på väg så länge men inte riktigt fått till det med tiden, men nu på fredag så smäller det./Kram och godnatt Pia
Ps. nu ska jag gå och väcka den slitna snickaren i soffan och meddela att det är sängdax, så att han äntligen får sova;)...det har han ju inte gjort i över en timme nu Ds.


Fika ute..


Vad ska man fylla en söndag med om hela familjen ska få sin lycka gjord??????
Jo hos oss ska vi vakna kl:06.00 för att ta 1 tim promenad med Snobben (då är han lycklig)

När sedan 80% av familjen är vakna så ska man hastigt slänga i sig en frukost och sedan alla bege sig till biltvätten och städa (virullar)-bilen. Samt damma av moppen(då är både far & son lyckliga)

Stora dotterna åker och sover över hos en kompis då är hon lycklig.

Och lilla mamman får FIKA UTE, då är både jag och Ida lyckliga.

Särskilt när vi får sällskap vid fikat av syster yster och lilla Tyra;)




Smarrigt va!!!!
Som ni förstår av dagens upplägg så gick vi inför att alla skulle få det som de behövde och vi lyckades riktigt bra.
Familjen är 100% lyckliga i dag;)...katzhing!!!!


Det kanske är några av er som undrar hur långt vi har hunnit med övervåningen sedan sista inlägget????

Ja, i stortsett är detta den enda förändringen sedan sist;). Jag är glad över att vi inte gör ett byggprogram med tidspress!!!!!!

Ha en bra söndag/ Kram Pia


DM/melodifest

Lördagen var fullspäckad med handboll. Mathilda skulle spela DM i enköping med samling kl.8.
Hmmm.....turligt nog så var vi relativt pigga trots att det vart sent på fredagen hos Martin och Towe.

Det gick väl så där för handbollstjejerna....

Resultatet vart: 1 vinst, 2 förluster och 1 VO
Men det spelar ingen roll det jag tar med mig från detta DM blir den sista matchen mot HK-71.
Bägge lagen spelade en fantastisk handboll, snabb, juste och explosiv. HK-71 vann med en boll när det knappt var en minut kvar till slutsignal. Det var nervpirrande och jag skrek som en, ja vet inte vad. Ida höll för öronen och bad mig lugna mig;))  Mathilda min älskling du är för bra för att vara sann och ihop med de andra tjejerna var du kanoon. Jag är mycket stolt över min stora tjej;))!!!


På kvällen vankades det melodifestival;)


Tillsammans med Ullis och Niklas samt ett annat par så hejade vi vilt på våra favoriter!!!!
Jag röstade för Darin och Andreas.
Men Anna som vann tyckte jag också var helt ok/Kram Pia


Solsidan...

Jag tror att ganska många har snappat upp att programmet solsidan är ett riktigt höjdar program.

Det må vara ett pausprogram till let´s dance så som jag ser det, men shit (ursäkta franskan) va roligt det är;).
Fredagens program handlade om ny/gamla bekantskaper och parmiddagar.

Tillråga på allt så var vi samtidigt på en par middag hos ett par nya vänner.

Jag har tidigare nämnt att vi har bekantat oss med ett föräldrarpar till en av Idas kompisar. Jätte trevliga och lättsamma. Vi vart spontant överbjudna på middag till dem i fredags. Tänk va spontana sammankomster är trevliga. Super trevligt var det i varjefall och vi vart bjudna på för oss årets första grillning;). Kanoon gott..!!!
Tack så jätte mycket Martin & Towe ;)!!!
Nästa gång blir det middag hos oss...


Vår????


Är det nu vi ska börja pusta ut och känna att våren har kommit för att stanna????
Den stora maskrosbollen som hänger i vardagsrummet börjar snart passa in i årstiden ;).

Vad jag kände i dag var i varjefall att efter regn kommer solsken;)...bildligt talat!!!
De svårigheter som jag nämnde i går hade bleknat tills i dag och det hjälpte mig att se saker mera objektivt.
I bland är det bra att bara ta ett steg tillbaka, avvakta och sedan åter beskåda med nya ögon..
Skönt i vilket fall;)....


I dag var det föräldrafika på Idas avdelning i skolan med uppträdanden och loppis, jätte trevligt.
Ida tyckte att det var mycket mysigt och ville gärna handla friskt på loppisen, men jag bromsade henne lite och tillslut nöjde hon sig med att "bara" fika godsaker. Hon kan ha hög potential för att bli en liten shoppoholic...mamma får lära henne att ibland bara titta och vara nöjd med det;)
Vid fikat hade jag sällskap av två föräldrar till en av Idas nyvunna kompisar i klassen.
 Jätte trevliga båda två, kul att stifta nya bekantskaper här i bålsta. Och Ida har väldigt kul i hop med deras dotter. Vi börjar smått boa in oss i bålsta nu känns det som.
Natti natti/ Kram Pia


Barn..;)


Kortet:Ida med gamla grannen Isabell, showade för oss. Kortet är taget för 1 år sedan.
Vi träffar alltid Isabell på onsdagar eftersom att hon rider i gruppen efter Ida




I dag har det varit en av de dagar då saker känns lite tyngre. Det var mycket som hände på jobbet och känslan från det följde tyvärr med mig hem!!
Hur väl man än vet om talesättet "att man inte ska ta med sig jobbet hem" så är det svårt att låta bli vissa dagar.
Som tur var så är barnen riktigt duktiga till att förflytta en till att vara i nu:et. Så tillslut hade faktiskt även denna arbetsdag bleknat och placerats i minnes banken;)....långt bak i hjärnkartoteket;))))
Jag slutade redan kl.14 i dag eftersom jag hade både läkarbesök med Rasmus samt att Ida skulle på kontroll till skolsköterskan.
Det var så härligt att glida hem i solskenet, känns som att jag så fort jag får en chans sätter näsan upp i vädret och försöker aspirera ljuset......."mitt jag" behöver allt ljus den kan komma över........så det är bara till att lapa!!!


Rasmus läkarbesök gick snabbt och allt vara bara fint. Grabben har ju faktiskt blivit lite talförd, förrut fick jag tolka hans nickningar, suckar och mummel. Men nu var han faktiskt den som tog kommandot över mötet, kanooon.
För Ida gick det också bra. Hon hade sedan tidigare bekantat sig med skolsköterskan Rose-Marie. I Idas värld är Rose-Marie en god vän och hon visar gärna upp sina lösa tänder, skrapsår och andra blesyrer för henne (vilket hon ofta har, ett resultat av hennes framfart överallt).
I dag var det en vanlig rutin kontroll. Med längd, vikt, syn, hörsel och om ryggraden var rak. Allt såg hur fint ut som helst och Ida deltog aktivt i alla momenten.
Det var kul att höra hennes tolkning utav detta senare på kvällen då det vankades ridning.
Ida var så duktig och gjorde allt vad hennes ridfröken sa åt henne att göra. Men när ridfröken sa att hon skulle sträcka på sig och vara rak i ryggen protesterade Ida. Hon skulle inte komma här och påstå att Ida behövde sträcka på sig för att bli rak i ryggen......hennes "nära vän" skolsköterskan hade faktiskt kollat hennes rygg tidigare i dag och då var den minnsan rak så det så...;)
Jag tyckte att Idas resonemang var helt logiskt och underbart ;).....go girl!!!!!!/ Kram Pia

Bygglov;)

I helgen var det åter dax. Snickar Steffe har nu vilat upp sig efter den slitiga hösten. Med nyvunna krafter och en pånyttfödd "iver" (med viss överdrift;) gick han loss i blivande allrummet på övervåningen. Barnensrum är klara som ni vet och i deras förbindelsenav har det fram tills nu varit ett kaos. Vad jag har hört så är himmelriket grannen till kaos ;). Och det är nu detta himmelrike som är vårat mål. Eller i varjefall en schystmiljö för barnen att va med sina poolare i om de mot allförmodan skulle komma ut från sina rum.
Tänkte dela med mig av denna make over och har tagit de första korten på byggnationen och de sista korten på röran;). Se och njut....;)


(trappen upp från undervåningen. Till vänster ska det resas en vägg till badrummet, till höger ska vi fortfarande ha ett trappräcke. Högra sidan kommer utgöra soffdelen/ tvdelen)


( Här ser man den vänstra sidan där badrumsväggen ska resas. Dörröppningen till badrummet är tillfixad)

( Blivande badrumsdörr)

(En del röra i vägen, men här kommer det senare att vara ett badrum på ca.4-5 kvadrat)


(Andra sidan om Idas rum, här ska vi låta det vara öppet med ev. platsbygda skåp som ska fästas på väggen i höjd med takets/väggens brytpunkt).

(Blivande tv-hörna. Väggen mot Mathildas rum. Väggen ska kläs in med liggande bräder som naturligtvis ;) ska vitmålas. Tv´n kommer ha sin placering på denna vägg. Skorstensröret från kaminen syns i bild. Denna är inte lika skrymmande i tv-hörnan som man kan tro i från bilden)

(Dörrarna in till Mathilda och Rasmus rum. Det är kul med alla dessa vinklar och vrån som övervåningen har. Ger en mysig 3D-känsla.)
Ja så ser det alltså ut just nu. Stefan har fått upp endel gips på väggarna och hunnit resa vissa reglar/stommar. Men jag ska uppdatera allt eftersom det växer fram/ Kram Pia


Kusinerna


Här en bild på de minsta kusinerna. Bilden är från i somras och vi hade lite djur tema hemma.
Ida ville bli en fjäril och William & Tyra ville vara starka tigrar ;)..


Jippi....


 Arbetsveckan är nu över...pust..samma lättnad jämt.
Konstigt nog så saknar jag ju jobbet om jag är hemma för länge????....vi är en sådan fantastiskt rolig grupp som jobbar i hop. Totalt  olika och jag menar verkligen "totalt";) olika...men gud vilken underbar kombination.
Denna glädjen vi har och alla dessa skratt....o-utbytbart!!!!!
Men helg betyder ostrukturerad ledighet vilket jag personligen uppskattar till max.
Det bästa av allt...!!!!!...i morgon kommer min syster med familj ut till oss.
Bilden på de gulliga katterna vill jag tillägna min lilla syster;).
Hon är förutom min egna lilla familj det viktigaste för mig. Den som känner mig allra bäst och accepterar mig helt för den jag är. Vi är inte lika i tänkandet. Men våra olikheter gör oss till en oslagbar enighet.
Ska bli jätte mysigt att träffa dem i morgon .



Från det en till det andra jag vill börja dans bollywood...;).......röstade självklart på Claudia i dag!!!!
Min Favooooooo;) och Tobias........."suck"..........min gud!!!!!! ;)

(jag & Mathilda, pratar med syrran i telefunken)

Fredagen bjöd på den gröna linjen ;)...riktigt smarrigt!!!!
/Puss & godnatt/ Pia


Badrum

I dag tänkte jag visa lite bilder från badrummet. Det va lite svårt med bara en toalett under våran magsjuke epedemi!!! Men så småningom så ska det inredas ytterligare en på övervåningen.


/Kram Pia


Mums....


Nu när vi snart ska vänta in våren och klä oss lättare vill jag bjuda på en bild med kalorisnåla bakverk.
Bilden är hittad på allt i hemmets web sida, där finns även receptet ;).
Det verkar vara svårt för mig att komma i väg och träna just nu så jag får kanske hålla mig till dessa godsaker om det ska bli någon jämnvikt på vågen ;).
Ha en bra dag / Kram Pia


Mars 2010


Våren börjar komma, ute kvittrar fåglarna. Snön bildar smältrännor av porlande vatten. Barnen har börjat plocka fram hopprep och kulor.......ööhhhh....skulle inte tro det !!!!!!
Här får vi allt vänta på våren för just i dagarna har ett visst yrväder till fruntimmer vid namn "Xynthia" valt att härja runt i både europa och lilla Svedala:(....
Jag har alltid undrat över varför alla stormar och oväder blir uppkallade efter tjejnamn. Endast en gång har jag hört ett kill namn på en orkan, förra året tror jag visst att det var. Nesligt nog har jag redan glömt bort vilket namn som fick staffas ut den gången???
Mina planer för att åka i väg och köra ett härligt dansaerobics pass gick helt bort, det skulle inte ens gå att komma fram på vägarna. Stefan och en kompis fick ambulera ut i stormen och dra loss två stackars bilister som missbedömt vägkant/ snödrivor.
Själv fick jag snällt stanna hemma i kväll!
/ Kram Pia


RSS 2.0