Polarna...;)


(en gammal bild på Ida & David)

I dag kom våra gamla vänner Tessan & Robban över. Jätte kul att ses det var länge sedan. Men med goda vänner så tar man direkt vid där man slutade, känns som vi sågs i går.

Under min mamma ledighet med Ida umgicks Tessan och jag mycket. Deras son David och våran Ida hade jämt så roligt ihop. Full fart hela tiden, och tänka sig det var precis likadant i dag. Man kan tro att det ska vara blygt och svårt med tanke på att det är tjej och kille samt att det var länge sedan de latjade. Men nix här var det full fräs från start, de skrattade och stojade hela tiden. David tyckte absolut inte att det var dax att gå hem när Tessan & Robban tyckte det;)))....härligt!!


Hittade en rolig Japansk hemsida som kan få dina bilder att se gamla ut http://labs.wanokoto.jp/olds
Kolla ;)....va coolt, eller hur!!


Ha en härlig söndags kväll/ Kram Pia


Snöras...!!!

Vilka mängder med snö det har samlats uppe på taken. Nu när det har blivit plusgrader så tappar snön fästet och glider ner från taken. I går höll vi på att dö när det dånade till och hela huset skakade. Man läser om jordbävningar i  Chile och innan man får en nykter tanke så tror man att även vi har blivit drabbade. Turligt nog så var det "bara" snöras. Det kom med en sådan tyngd så att hängrännan knäcktes!!!!!!
I dag får vi försöka skotta bort mycket av den blöta snön runt huset så att det inte blir för mycket vatten när den smälter;)....."risk för ryggskott;)".

Här kommer bilder på kökshänhgaren som fick hitta hem till oss i går. Tycker att den pryder sin plats mycket bra..;)


Den här fina ljushållaren i fattigmans silver är även den inköp på Eikkala. Har häng upp två på kökshängaren.
 Det var ett jätte vacker sken från ljusen genom den silverputsade ytan runt ljushållaren;). Likaså hittade den här fina äggkorgen hem till oss. Tänk att ägg inte behöver förvaras i kyla, det har jag alltid trott ??!!
Men nu har jag fått ny information och därför får våra ägg flytta fram på köksbänken och sukta oss till att tillaga mera ägg ;)


Fri dag....

Oftast så har vi något inplanerat under helgen. Det är någon match för barnen eller något som händer. Men denna helg är det inget alls i kalendern....Det är en riktig lycka att vakna på morgonen och veta att vad jag än må göra i dag så har jag ingen tidspress.
Vi fick massor gjort på detta vis. Tog en tur till återvinningstationen för att kastade massor. Saker som jag tidigare tyckt var bra att ha i samband med flytten och de tidigare röjningarna. Man omprioriterar saker hela tiden...det blev massor av ledigt utrymme på övervåningen. Ser faktiskt ut som att vi snart kan starta upp med färdigställandet av allrummet!!!! Det är inte en massa kartoner i vägen i varjefall.

När röjningen var över ville jag belöna mig. I bålsta har vi tre härliga inredningsbutiker och i min favoobutik "Eikkala" finns även som webshop var det 10% rea. Och då slog jag till på en kökshängare som jag länge har gått och sneglat på. Jätte fin;) visar bilder i morgon.

Förra helgen var vi på spontanmiddag och denna helg bjöd vi på en spontanmiddag ;). Härliga kompisarna Ullis & Niklas kom över. Det blev en smarrig middag ;).
Räktoast till förrätt

Helstektfläskkarré med klyftpotatis som blandats med söta körsbärstomater och smulad fetaost....som pricken över i:et var det en härlig gräddsås som smaksats av mango chutney=mums ;)

(en fin bild på Ullis & Ida)
/Kram Pia

 


Romantik...

Fredag,fredag,fredag....la,la,la......vågar knappt säga det högt så jag viskar det ;)..."vi har varit friska i över en vecka".....underbart!!!!!!
Det har varit en bra vecka om jag ska summera den.
Barnen har haft sportlov och med så mycket snö som vi har just nu så har ingen proppsat på att vi ska iväg och åka skidor. Tur, för då slapp jag få dåligt samvete för att jag var tvungen att jobba. ´Det är inte alltid bra att räknas till den unga skaran på jobbet, en av nackdelarna är hur många semesterdagar jag har rätt till. Det är ett redigt pyssel att få 25 dagar att räcka både under jul, sportlov, påsklov, semester osv. då får man tyvärr göra prioriteringar över när dessa dagar ska utnytjas.
Men de har haft det bra trots det. Rasmus har tjänat en liten extra hacka som barnvakt till Ida under torsdagen och i dag fredag. Det gick kanoooon, inga problem alls.
Så alla barnen har faktiskt varit lediga under sportlovet ändå ;) (de börjar bli stora).....

I dag överraskade min älskade man mig. Det mest romantiska är att vilja ge en överraskning när det överhuvudtaget inte finns någon anledning till det.
Och bara så där gav han mig dessa underbara trerosor (betydelse:jag älskar dig)...
När jag frågade vadan detta???? Svarade han att det är för att han tycker att jag är så fin....

Jag blev så glad och smickrad. Mycket vacker handling/ puss älskling*ler*

Nu är det dax för "let´s dance" heja Claudia........./ Kram Pia


Längtar...

I sommar kommer en av mina drömmar gå i uppfyllelse....Jag ska åka långt bort på semester. Besöka ett fantastiskt land, som oftast är ett resemål på vintern men även underbart på sommaren (något många inte tänker på). Det allra bästa med denna semester är att jag ska få uppleva allt detta underbara i hop med min familj, min systers familj och min kära mor.......Vart vi ska åka????



Vi ska till THAILAND....!!!!
Denna tanke får mig att stå ut i vinterkylan. Jag vet att det kommer bli varmt och underbart.
/kram Pia


Okunnighet/ slarv=kostar

Nu när jag sitter och printar ner mina misstag så ler jag lite....Dock ett ganska sorgset leende :()...

Hur kan man/jag vara så korkat otänksam så att jag genom två små missar har gjort av med 1000 kr...det svider verkligen.

Misstag nr 1: Har sedan tidigare laddat ner ett gratis program till datan för att smidigt kunna uppdatera div. drivrutiner..!!!! Igår krånglade usb-porten där minneskortet till kameran passade. Det gick bara inte att få den till att reagera för att automatiskt starta, vilket det annars alltid gör. När jag scanade av enheten stod det självklart att det var något fel på dessa drivrutiner. Jag stod i valet och kvalet, skulle jag aktivera ("gratis") programmet, vilket i dags läget hade upphört att gälla och börjat kosta...hmmmm......läste noga igenom vad det stod om programmet osv. Priset skulle vara 19 USD. Det kändes ganska ok, jo jag satsar på detta program och kan på så sätt fixa till drivrutinerna lätt ;). Programmet laddades ner och installerades. Då när jag printar ut licens nyckeln samt kvittot, lägger jag märke till vad det står. Thanks for your order 49 USD har nu dragits från mitt konto.....!!!!!!
Det skulle ju bara kosta 19 USD????
Självklart stod det en pytte,pytte,pytte liten text med två andra program som var tvugna att ingå som ett paket och allt ihop kostade självklart 49 USD: Hur noga jag än hade varit så hade jag ändå skummat förbi viktig information....kostsam lärdom!!!!


Misstag nr 2: Jag är egentligen en riktig NÖRD....alltid noga med att göra vad man ska göra. Ex. inte skräpa ner i naturen, köra lagligt, alltid betala ordentligt för mig...osv,osv.

Inget undantag i dag heller. Körde lagligt till jobbet, trots att det var hiskeliga köer så valde jag att snällt stå kvar i denna kö och inte frestas av att köra i bussfilen som många andra medtrafikanter gjorde och säkert kom i tid till sina jobb. Själv kom jag försent dock glad för att jag hittade en parkering (ont om dessa). Betalar biljett och startar upp arbetsdagen..;)
På eftermiddagen stod det inköp till våran kiosk på schemat. Vanligtvis kommer det en chaufför och hämtar mig samt min arbetstagare som jag åker ihop med och skjutsar oss till olika affärer så att vi kan utföra dessa inköp. Idag var det inte bara SL som hade busskrångel även bussarna i våran verksamhet. Som en snäll anställd erbjuder jag mig att ta min privata bil och utföra inhandlingen. Sagt och gjort, vi åker i min bil och shoppar. Åter efter handligen så har jag nu blivit av med min parkeringsplats...shiiiitttt....Ja, ja åker och parkerar längre bort får gå ca.300 meter till jobbet. Men även nu rycker jag på axlarna och tänker att det är inte hela världen ;)
När arbetsdagen är slut och jag skyndar mig ut till bilen för att åka hem, ja vad ser jag!!!!!!

PARKERINGS BÖTER.......495 KR......!!!!!!!

Jag har betalat min p-biljett, men i all stress mellan affär och arbete har denna biljett hamnat i skarven till fläkten vid vindrutan och detta resulterar i att den lilla,lilla biljett jäk..n viker sig innåt så att datumet inte syns....

Vänlighet lönar sig inte alltid....

Summan av detta dygn= ca.1000 kr fattigare på vad då....INGENTING...grattis Pia ;)

Har kontaktat parkeringsbolaget så vi får väl se hur detta slutar

Tack för i dag / Kram Pia


En hyllning....



I dag vill jag gratta Patrik...
Grattis svåger fram till april är du nu äldre än mig..hi,hi
Här är han i arbetartagen hemma hos oss, gipsning av väggar och tak i Rasmus rum.
Tusen tack för hjälpen, hoppas att du får en fin dag.
Tyvärr hade vi inte möjlighet att gratta på den rätta dagen men vi var lite före våran tid och grattade redan igår.
/ Kram Pia


Tiden går fort..

Hallå....har helgen redan passerat????!!!!!

När man har flera saker inplanerade under helgen går tiden såååååå fort. Och dessa två värdefulla dagar ska man hinna med ALLT!!!!!

Du ska hinna varva ner efter en stessig vecka, rensa och städa ordning i huset, tvätta och tömma tvättsugan från veckans förbrukning. Mysa med lilla gubben, umgås med vänner, vissa helger kan även en fest vara inplanerad ;) och då kan du behöva hinna med en rajd i ett köpcentrum också...phuuuu....såvitt jag vet så  består denna tid endast av 48 timmar och jag förmodar att några av desssa ska jag också sova;))
Denna helg var liknande detta. Jag ska absolut inte låta klagande, det är på alla sätt mycket trevligt/mysigt...det är bara det att tiden går så fort!!!

I fredags var vi över som jag tidigare berättade på en spontan middag hos våra vänner Jonas & Marie. Mycket mysigt. Lördagen började med en rivstart och accelererade allt efter vad dagen led mot sitt slut. Stefan tog "virullar" bilen och styrde kosan mot Gesunda för att "äntligen" (lilla mammans ord, dock ej sonens) hämta hem våran förlorade son. Jag och tjejorna åkte på en handbolls match.Att köra förnuftigt var bara förnamnet. Kändes som man trotsade vädergudarna när både Stefan och jag gav oss ut på vägarna....



Visst är det helt fantastiskt att det är så mycket snö..!!!
Nå väl att jag bara bra under dagen. Stefan fick med sig en mycket trött men NÖJD Rasmus. Den gossen har nog fått sig ett minne för livet, en stor mognad i att ha fått tagit hand om sig själv i två veckor och klarat det galant ;).
Mathildas match slutade med vinst 18-5. En riktig kanooon match!!!
Lagets bägge målvakter var bort resta så Mathilda fick väcka upp sina gamla målvaktstakter och ställa sig i målet. Hon var helt underbar, som en vägg i målet. Tog till och med en straff och lyckades få i väg en pass mot motståndar målet så att vi fick in ett kontrings mål..helt suvuränt...gissa om jag var stolt ;)

(bilder från almare stäkets hemsida, trodde att jag skulle kunna visa flera bilder. Men de som fotograferade valde fel kamera...!!!Så det bli bara dessa)
Åter hemma var det bara till att fixa sig och ge sig i väg på den omtalade "hollywood" festen.
Mina ögon hade kurerat sig riktigt bra så jag slapp använda solbrickor.
Vi hade jätte trevligt, super god mat/ dricka och roliga människor.

 Dans vart det också så klart. Det är oftast där man kan hitta mig. På dans golvet...shittt va jag dansade...musiken var klart varierande men jag märkte i söndags att visst är det ok att #headbanga# när man är varm och igång, men du va det kan ställa till med besvär dagen efter. Både att de små hjärncellerna fortfarande tror att de är ute på ålandshav (pga. eftergugningar) men nacken är inte sig lik. Stel och värkande är bara förnamnet...efternamnet är värmebalsam och alvedon ;))).
Nu är det dax att bege sig till jobbet så jag får berätta mer i kväll/ ha en bra dag/ Kram Pia


Fredag...

Jag tycker att det är härligt när man får möjlighet med spontana middagar....
Oftast har man varje kväll eller helg planerad, ska man träffa vänner så har man hunnit boka upp varandra sedan länge. Allt är oftas väldigt utstakat....
Därför tycker jag att det är urhärligt när man någon gång ibland får in en spontan träff. I dag hade vi inga större planer för kvällen utan vi skulle äta någon godmiddag hemma bara och se på lite let´s dance. Men roligt nog så vart det inte som vi trodde utan slutade med att vi istället var på middag till våra vänner Jonas & Marie. Det var en jätte trevlig och lugn kväll med god mat. Dock var vi tvugna att åka hem i ganska bra tid för imorgon ska Stefan åka upp till Gesunda och hämta hem Rasmus och själv ska jag på match ihop med Mathilda. Kvällen bjuder som ni redan vet på en rolig fest ;).
Det ska bli så härligt att få träffa min Rasmus igen. Han har haft det kanoon i två veckor med skidåkning varje dag. Men lilla mamman har saknat sin son och tyckt att det varit lite svårt att släppa kontrollen. Det har varit nyttigt men svårt, tur att han kommer hem imorgon/ Kram Pia

En bild som inger hopp om att snön faktiskt snart kommer att ses som ett minne ;)


Säger bara Twilight..;)

Gissa om jag fick en schyst reaktion i dag när jag kom till jobbet.

Salvan till ögonen gjorde att det för min del kändes mycket bättre, dessvärre såg jag i stortsätt ut som denna lady i twilight;)......
Ögonen var en aningen missfärgade men det är ju mode med vampyrer så jag får nog se mig som rätt inne;)).
Det var skönt att komma i väg till jobbet igen. Men ganska skönt att börja med en kort vecka på två dagar.
Lördagen ska kanske gå i twilight tema...hmmm...ganska ok tanke faktiskt/ Kram Pia


Laddad med salva...

Har varit och besökt vårdcentralen i dag. Det resulterade i en ögonsalva. Jippi...kanske inte det roligaste att handla. Men i dessa dagar är jag glad för allt som kan göra mig bättre. Jag skulle kunna jobba i morgon igen som vanligt, bara ingen petar mig i ögonen ;). Får skaffa mig schysta solglajor för att matcha den röda och svullna tonen runt ögonen....nä allvarligt talat det ska bli skönt att åter få struktur och komma ut lite. Hoppas att ögonen ska ha blivit bättre tills på lördag då det vankas fest. Annars får jag kanske just satsa på solglasögon. Turligt nog är det ju "rödamattan" tema och vilken kändis bär inte solglasögon varesig det är dag eller nattetid...det finns alltid lösningar.♥


Nu när jag har varit hemma har jag hunnit att skumma igenom en heldel inredningsbloggar och en som jag speciellt fastnade för är den här http://dreamhousecammy.blogspot.com . Jätte mysiga inspirations bilder tex.


Sitter också och googlar efter ideér till den kommande altanen som ska byggas.
Det här såg ganska mysigt ut ;)

/Kram Pia


fet-tisdag


Den årliga semlan har intagits och tyvärr var denna inte den bästa jag smakat.
Både grädden och bullen var ganska smaklösa..:(
Men visst är den vacker att se på, cup caken i går vinner i smaksensation denna gång.

För er som önskar baka likadan cup cake som jag visade i går så kommer här receptet ;):

Till ca.9 st stora


  Ugnen ska vara på 200 grader och bullarna ska stå inne i ca 15 minuter.
4½-5 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl mjölk
150 gram smör (som ska smältas)

1) Blanda först alla torra ingredienser

2) Häll sedan i mjölken

3) Tillsist det smälta smöret

4) Blanda allt med en slev och häll i stora muffins formar, fyll ungefär halva formen

5) När bullarna sedan har svalnat toppas de efter smak, till dessa använde jag vispadgrädde som blandats med o´boy..

De är jätte lätta att baka och smakar ljuvligt ;)


I dag kan jag även pusta ut för sista verifilationen är nu in knapprad i bokföringen för vårat företag så nu kan vi lägga 2009 åt sidan och med städat skrivbord börja beta av 2010 ;)

Men nu ska ni få höra....jag börjar tro att vi har blivit utsatta för Vodo..;)
Ida hade piggat på sig rejält i dag och vi förberedde oss för skola och arbete i morgon. Ida längtar till skolan!!!
Men tror ni att det blir skola/ arbete i morgon?????
Näääää för när Stefan och Ida var i väg och skulle handla semlor så slog Ida igen bil dörren och höll kvar handen, långfingret satt fast i dörren precis över den övre leden....stört gråtende kom det åter hem. Ida trodde att hon skulle dö och fingret är alldeles svullet och blått. Efter konsultation med sjukvårdsrådgivningen så fick hon alvedon och kylpåse på fingret. Hon somnade bara pang boom i ren utmattning. Bör vara hemma för observation i morgon fick vi som råd och tro f-n det att vi ska vara hemma för det är inte bara Ida som har åkommor.
Själv åkte jag på en ögoninflammation bara så där hux flux mtt på dan. Har aldrig haft det förut, men jag körde med ögon tvått och baddning för att kunna få det till att bli bättre.
Vill så gärna komma igång och jobba igen, men eftersom jag jobbar med livsmedel på en lunch restaurang tror jag inte att jag ska komma och se ut så här....

Stefan vill inte att jag skulle lägga ut bilden på bloggen "de kommer tro att jag slår dig!!"
Jag kan lova att Stefan och jag har inte gått en rond i boxning ;)
Jag tror att jag blir GALEN:::: jag vill bara vara frisk, brukar sällan vara sjuk...*suck*

/Kram och god natt Pia 


Sjukstuga/ bakstuga

En väldigt lugn dag blev hela måndagen. Ida sov största delen och faktiskt lilla mamma också ;).
Men fram åt eftermiddagen vaknade vi till....
Ida började smått pyssla i en barbie tidning som jag köpt till henne för att göra henne lite piggare. Jag minns från när jag var liten att jag tyckte det var så mysigt att få en krya på dig tidning från mamma, som en liten bekräftelse på att det faktiskt är "synd" om mig. Och därför vill jag göra likadant till Ida, uppskattat ;).
Själv vart jag lite sugen på att prova mig på att baka cupcakes...alla pratar om sina -cupcakes....och jag tänkte att nu ska även jag baka dessa....;).
Kan säga att Stefan skulle nog inte ha något emot om jag skulle vara "hemmafru"..;)
Middagen står på bordet när han kommer hem och en liten bakelse till kaffet.
Själv tror jag att jag skulle få PANIK om jag bara såg husets väggar...hjälp...
Det får räcka med vissa dagar så som nu ;)

Betyg av cupcaken: smarrig men mäktig, det räckte gott med en ½.
/ Kram Pia


Så kom den sista....

Jag trodde att lilla Ida skulle slippa ifrån magsjukan....men nix....i natt satte även hon igång. Stefan tog kudde och täcke och bäddade ner sig i soffan medans Ida och jag regerade i dubbelsängen. Som tur var var hennes omgång inte lika aggresiv som vi tidigare hade haft. Men det var bara till att ringa jobbet på morgonen och anonsera att det nu var dax för vab igen. Shit jag är har en sådan jäkla arbetsmoral så att jag mår urdåligt när det blir flera vab i rad. Men familjen går före allt !!!!!


Ända sedan vi flyttade in i huset har jag haft lite svårigheter med sovrummet. Jag har inte gillat färgsättningen av fondvägg mot de övriga väggarna. Stefan har bestämt sagt att sovrummet inte ligger på prio 1 vad det gäller att göra i ordning huset. Jag förstår honom absolut och håller med, sovrummet är trots allt nytt och redan klart. Det blev bara lite för snabba val av tapeter där inne. I vilket fall, jag har pysslat och piffat en del där inne nu och kan faktiskt säga att trots att tapeterna fortfarande är de samma som vid inflytten så har sovrummet blivit bra. En kvinnlig touch på det mesta kan få det att bli bra ;)

(en gammal hederlig herrbetjänt ;) i ny tappning från Åhlens)

En rolig grej som är värt att prova är något som jag gjorde till Stefan i går....jag gjorde en kärleksång ;). Prova själva genom att gå in på  www.varkanslor.nu , alla kan skriva en sång tro mig!!! / Kram Pia


Biodag med mysmiddag;)



Nu började vi äntligen (känns som jag skrivit så här förrut) se ett slut på magåkommorna...
Om vi ifrån ser att Snobben fick en släng av det i morse!!!
Hela familjen slängde sig ur sängarna runt 06 på morgonen för att lokalisera vem det var som "hulkade"...vems tur var det nu att råka ut för denna magsjuka.
Gissa om vi vart snopna när vi såg att det var Snobben???
Kan hundar få vinterkräksjukan?? Eller är det dax för oss att berätta för Snobben att han faktiskt är en hund???;)
Han verkar mycket ovetande om att vi inte tillhör samma "ras"..;) även i andra sammanhang.
En tidig start på dagen resulterar i att man hinner VÄLDIGT mycket på en dag.
Vi hann både storstäda undervåningen, ta en promenad med familj & hund i solskenet samt besöka Kista och titta på bio.
Mathilda ville se på avatar och Ida röstade för prinsessan och grodan, vi fick helt enkelt splitta på oss. Stefan och Mathilda njöt av den storslagna avatar medans Ida och jag avnjöt en ganska ok disney film.
Nu undrar jag bara.......hur kommer det sig att vissa biostolar är så väldigt svåra att sitta still på??
Nog tyckte jag att de flesta biobesökare runt mig och Ida satt rellativt stilla men det måste ha varit något extra med Idas stol.....för hon kunde bara inte sitta still.
Började med att sitta på en extra kudde för att se..
Extra kudden var för hård så hon ville prova att sitta på knäna, fastnade med fötterna i ryggslutet på stolen två gånger och behövde ha hjälp för att komma loss, halkade åter ner på rumpan denna gång utan extrasits, rullade runt "smidigt" så att läget blev liggande på mage med bena upp på ryggstödet (felböjd banan!) bena var i vägen för bakomsittande barn med föräldrar så vi började åter om för att hitta en bra sitt posetion..;)...ja så höll lilla damen på i 1½ timme....det kallar jag gymnastik träning en biostol är banne mig inte bred och kunde ändå utföra så många akrobatiska övningar på en sådan...hi,hi..ja vad säger man..hon är ivarjefall söt ;)


På kvällen dukade vi fint och åt en mumsig middag, kändes mycket tomt utan Rasmus. Men vi vet ju att han har det kanoon där uppe i skidbackarna och snart kommer hem.

Så var denna helg slut / Kram Pia


Kramar på alla <3 dag..;)

Vill önska en god morgon på alla <3 dag..../ Kram Pia

(foton lånade från styleroom)


Väggtexten uppe...

Att vänta på något gott är alltid att vänta för länge i våran familj...

Därför har väggtexten redan kommit upp i sovrummet och likaså bägge tavlorna ;)


passade riktigt bra där ;)

Hittade gamla kort som jag tycker symboliserar denna alla <3 dag helg....

Rasmus med lilla kusin Tyra i famnen....

Ida som är full av kärlek till sin nyvunna vän...

Mathilda & kusin Tyra

Ida och kusin William
/kram Pia


Förgyller en lördag...

Hjälppppp......vi har hamnat i sjukdoms träsket!!!!!!
Nu när jag börjar bli piggare har dessvärre både Stefan och Mathilda drabbats av samma magsjuka. Stackars dom. I bland känns det som man verkligen inte kan bli kvitt bakterier och bacilusker...hopplöst.
Den inbokade tjejkvällen hemma hos Carro får jag tyvärr hoppa över det blir till att förgylla lördagen hemma och pyssla om sjuklingarna. Jag håller på och spånar lite på vad jag ska ha på mig nästa lördag då det vankas fest för Ullis som fyllde år tidigare. Det är röda mattan tema och jag googlar lite för att komma upp med lite ideér. Vad tycker ni om dessa till exempel...nog kommer jag att sticka ut i från mängden ;)))

(kanske inte de skönaste att gå i..)

Nja...jag vet inte riktigt om det är min stil....

Jag får fortsätta att gnugga ideéknölarna ;)/ Kram Pia


Hemlis.....sshhhh....


I veckan kom fotona som jag låtit framkall till min darling..
Tänkte ge dem i en alla hjärtansdag present. Har ramat in dem i breda ramar med paspartou runt. Blev riktigt fint!! ;)...
Jag har även fått hem ett vägg ord från (www.myfirstroom.se) som jag ska sätta över sängen..

Det väggordet betyder: kärleken övervinner allt (ett enkelt och vackert budskap)
Funderar fortfarande på vad jag ska överraska min tre små goldkorn med. Eftersom jag vet att ett av dem läser denna blogg kan jag inte avslöja allt för mycket ;).
Ni får höra mer senare, nu är det åter dax för fredag och "let´s dance".
/Kram Pia


Åter på benen.....

Hjälp va man kan bli tagen på sängen i bland.....
I onsdags när jag var på väg hem från jobbet så kände jag att jag börja må lite dåligt. Eftersom jag visste att jag skulle ta Ida till ridningen vid 18 tiden så ringde jag den äkta hälften och förberedde honom på att jag skulle nog inte klara av det eftersom jag kände mig så vissen...no problem....men sen när jag kom hem......HERRE GUD!!!!!!!.....jag var helt övertygad om att det var på detta vis jag skulle "gå vidare på"...jag vart så magsjuk....som en liten sparvunge vacklade jag mellan badrum och sovrum....det var så synd om mig. Stefan hoppade in som den barmhärtiga sammariten och gav mig avslagen cola och nyponsoppa..;)
Så efter att jag nu har sovit i över ett dygn är jag åter på benen dock lite klenare...men i rätt riktning. Den här boken låg jag och små gluttade i då jag var vaken, super bra bok/Kram Pia



Foto tajim


Ida visar upp sin coola sida...hon och Mathilda hade en foto dag här i helgen. Det revs i klädkartonger och stylades. Ida hängde med på allt va hennes stora syster hittade på. Jag tror att bägge tjejerna hade lika roligt..;)


Men det finns även andra syrror som tycker om att görs sig framför kameran ..;)...eller hur Tina!!!


Man blir aldrig för vuxen för att spexa...En bild säger mer än tusen ord......
Vad säger nu dessa bilder??????
/Kram Pia


Inser att jag inte är snabb...;)


Var tvungen och visa bilden jag fick möjligheten att ta i går....
Visst är det vackert när solen skiner på den vitasnön...men du.... det är något som gömmer sig där.
Undra hur dessa utemöbler kommer att se ut i vår när snön smälter...."oohps"
Vi har visst inte tänkt på utemöblerna när vi höll på med byggandet av övervåningen......
Rasmus har hört av sig uppeifrån Gesunda.
Han var mycket trött men hade haft det jätte bra första dagen, jobbat i liften bland annat.
Gissa om han gillade läget när han på morgonen fick starta med att ta skoter upp till berget...."sjunde himlen".....;)


På vägen hem var jag förbi jakobsbergs centrum och som en balanserad och självförverkligande mor tog jag mig lite egen tid ;). -Thank you att de flesta frisörer har "dropp in" för man blir oftast lika överraskad själv när utrymme av tid ges för just egentid;) och då gäller det att passa på. Lilla Ida visar på sina kvalliteér för att kunna bli en bra fotograf som stor, hon fotade nyfriserade mamman innan vi läste godnatt saga.

Godnatt/ Kram Pia


Lite bilder från hallen...




Har fotat lite i hallen idag som jag tänkte dela med mig av.....





(familje collage i hallen)



(fixade lite vår i köket i dag också..;)

Nu ska ni inte tro att det alltid ser så här städat ut hemma hos oss.....;)

Tog chansen och städa undan ordentligt när Stefan och de stora barnen var till dalarna....

Nu har de kommit hem igen så vi får väl se hur länge det håller!!!!!....;)/ Kram Pia


Bålsta- Gesunda

I dag skiner solen och det är  jätte vackert ute. Ida och jag kämpar ännu med att bli pigga från den envisa hostan medans resten av familjen har packat in sig i "vi rullar bilen" och är på väg upp till gesunda.
Rasmus är mycket förväntans full inför de kommande veckorna...super nice att få ha sin praoperiod mitt i en skidbacke. Snacka om vinstlott ;))). Tyvärr så råkade hans kompis (som han skulle ha prao´n i hop med) bryta handleden när de var till kungsberget i veckan..stackars kille :(. Men Rasmus kommer ändå har det kanoon där uppe, Dennis hade självklart gjort det roligare för honom men det kommer att bli bra.

(bild från Gesunda backen -09) 


I dag var det derby.....;)


(Mathilda & Julia sommaren-09)

Spännande, pirrigt, roligt och samtidigt ett defenetivt avslut.....
Ja det var nog med blandade känslor som Mathilda spelade en serie match mot sitt gamla lag, KSK.
Det var roligt att träffa alla tjejerna i laget och deras föräldrar, tyvärr är det inte så många kvar.
Risken är att det är så få, att laget kanske blir tvunget att upplösas????
Inget är sagt om det men om så skulle bli fallet är det väldigt tråkigt. Man har följt de flesta tjejerna sedan de var 6-7 år och grundade laget F-97..
Vem vet kanske några av flickorna blir sugna på att ansluta sig till oss i BHK ;)))

Matchen slutade med en stor vinst till BHK med 15-1....men KSK kämpade på bra


På kvällen skulle vi ha åkt till Ullis & Niklas å grattat 40-åringen i efterskott..;)
Men jag fick ställa in det för både Ida och jag vart åter dåliga......hallå.....vi skulle ju bli friska!!!
I stället la vi fokus på soffläge samt att stötta storebror i sitt packande inför resan till dalarna.
Min lilla kille "snyft"....."stoltmor"....börjar bli stor....;)
Han ska ha praktik under v6-7, och det blev inte vilken praktik som helst...Han lyckades få till en kanoonn praktikplats. Och det blev i Gesundabacken/ dalarna.
Där ska han få göra allt möjligt så som assistera snowboard lärarna, jobba i skidshoppen, va i liften, köra pistmaskin osv,osv. Plast farfar ska ta hand om honom där upp och sätta "grabben" i jobb. Guldkanten på dessa veckor blir att han kan åka slalom/ snowboard varje eftermiddag.....om han är glad?....öööööööö.....
Han tycker att det ska bli "-fett nice". Jag är super glad för hans skull.

Nu är det strax dax för del:1 av melodifestivalen...ska krypa ner i soffan igen/ Kram på er Pia

Jag är helt hänförd......


Denna dans i kväll som Claudia och Tobias bjöd på var helt underbar......"suck".....
Här har fredagen bjudit på illska och glädje som en "gott och blandat påse med både sött och salt innehåll"....
Iiskan över den eviga kampen mot skolan....och glädjen över att det är start på helgen som kommer att bjuda på både det en och det andra.
Jag vill bara förklara min frustrerande skol situation.....ni får gärna lämna åsikter om ni tycker att jag reagerar fel!!!



Ida går i förskolan och är alltså 6 år.
Ett ganska stort steg att lämna den trygga dagisvärlden och komma till skolan. Där man helt plötsligt ska förstå alla uppsatta regler och osynliga gränser.
6 år är också som alla 6:års föräldrar redan vet en ständig testning....en start till självstänighet etc,etc..
I vilket fall i dag ringde personalen från skolan på eftermiddagen och ville informera om vad som hade hänt Ida i dag!!!
På lunchen hade hon och hennes lika nyfikna kompis fått för sig att de skulle ta sig en tur hem till den andra kompisen, och lämnade skolgården.
Personalen hade saknat dem först när de inte kom in till nästkommande lektion....det vill säga en bra stund som ingen ens hade en aning om att dessa barn hade vikit av från skolgården.
Turligt nog hade Ida och hennes kompis inte gått hela vägen hem till den andra tjejen utan valde att återvända till skolan efter en stund. På vägen tillbaka passerar de ett dike och Ida trillar igenom isen...!!!!!
Hennes likagamla kompis hjälper henne (ska noteras att jag inte vet hur djupt detta dike är) att komma upp igen.
Väl åter på skolan tar personalen sig ett allvarligt snack med töserna om att de gjort fel.
Det som gör mig frustrerad är:

1) Självklart har tjejorna gjort fel som lämnat skolgården och passerat den osynliga gränsen. Men mellan 20-30 minuter är det inte någon som ens har insett att flickorna är borta!
2) Det är normalt 1 rastvakt ute vid lunch till 90 barn. Tillsynskvoten är alltså 1/90. Totalt omöjligt!!!!
3) Tänk om det hade gått riktigt illa när Ida gick igenom isen........
4) Personalen skuldbelade flickorna för allt. Ingen tanke på att deras ålder är väldigt låg och att de kanske skulle kunna se lite självkritiskt på hur deras uteverksamhet är planerad. Nej det var bara flickornas fel som inte kunde motstå frestelsen att överträda den osynliga gränsen.....
5) Vem som helst skulle lika gärna ha tagit mitt barn från skolgården utan att någon skulle ha märkt det och på 20-30 minuter hade man kunnat komma ganska långt bort.

Reagerade jag för starkt när jag bad att få ta del av deras avvikelserapport över det inträffade samt bett om ett möte med rektor för att samtala om det inträffade och om det som skulle kunna ha inträffat.

Jag tror att jag talar för oss alla som är föräldrar när jag säger att jag vill kunna lita på att mitt barn är trygg och under uppsikt när jag lämnar henne/ honom till dagis eller skola.

Hur är rimligheten att 1 ensam personal ska kunna ha uppsikten över totalt 90 barn, för mig är det omöjlig ekvation.....

Bhaaaaa.......skönt att skriva av sig i bland.....turligt nog slutade historien lyckligt för Ida enda följderna som hon hade var att all uppståndelse hade gjort henne otroligt trött. Så i bilen hem somnade hon och det vart för natten ;).....jobbig dag!!!

Turligt nog kommer helgen att bli härlig. En spännade match i morgon....berättar mer då / Kram Pia


En åter blick...

Tiden går så fort som vi nog alla är väldigt förbryllade över.......
Detta intro för mina tankar till vårat hus bygge. Nu är det nästan precis 1 år sedan vi hoppade på karusellen med husbygge, försäljning av gamla huset och inflytt. För ett år satt Stefan och jag å bläddrade i lokalbladet som vanligt. Stefan har länge varit sugen på att flytta. Han har längtat efter större tomt osv. Men jag har varit som en bromskloss och hela tiden stått på mig att NEJ vi ska bo kvar. Skulle jag mot allförmodan flytta någon gång så skulle det vara till ett nybyggt hus.....slut på renoveringar.....

I vilket fall så råkade jag plötsligt få syn på en annons om att skanska höll på att sälja tomt i bålsta med tillhörande hus.....slängde ut ett bete till Stefan om att vi kanske skulle kunna åka på en visning bara för att titta.

Han var allt annat än svår övertalad, så sagt och gjort så var på en visning redan samma vecka. Båda föll pladask. Vilken härlig planlösning, öppna gemenskaps ytor, rejäla tomter. Ja det kändes helt enkelt RÄTT....

Banken sa även dom ja och så var allt bestämt. Vi skulle lämna det gamla i kungsängen och starta upp nytt i bålsta....allt var mycket spännande.
Visar lite bilder från när huset restes...........

Här var grunden färdig, gräsmattan la dom redan i maj men huset skulle inte komma förrän i början av augusti!!!


Här kom första delen på plats. Matplats, kontor och vårat sovrum är i den delen

Andra delen på plats vilket innehöll köket, hall, badrum och tvättstuga. Komiskt att allt redan fanns insatt i köket. Kyl, frys och micra bland annat. Kändes som att det bara var till att kliva in och sätta på kaffet när killarna hade satt huskroppen på plats..;))

Här kommer vardagsrummet.....

Måste vara varmt för killarna som jobbar på övervåningen, klart att de måste öppna fönstret och vädra..eller..??? ;))

Sist och "minst" takkupan...
Så då var huset färdig byggt utvändigt.
Takpannor lades på plats och invändigt tapetserades och kaklades det...

Tillslut var längtan över och den 16/9 flyttade familjen virvelvind in..;)))


Ingmar och Niklas...

Här är vårat underbara hus...
Amanda, Ingmar och Eve på framsidan. Härlig kvällsol ;)))

Jag vill ha vår....och sommar NU!!!!!!!!!!!!

 


Grattis, grattis....;))))


Jag vill gratta min gulliga kompis på hennes 40 års dag.
Hon skulle säkert döda mig om hon visste att jag satt ut ett kort på henne i bloggen ;)))) och osminkad...;..hi,hi
Du är lika fin med som utan.../ kram på dig Ullis..



Den här söta lilla ängeln sover lugnt på våran fönsterbräda hemma.....


I dag var det åter skola/ jobb för mig och Ida. Idag var glad att få träffa kompisarna igen men jag skulle nog ha varit hemma en dag till. Det är inte direkt någon återhämtande stund att vab:a. Så min egen förkylning hängde kvar i kroppen som en enorm trötthet.....phuuu.....det gick mycket segt. Så när klockan slog till hemgång var jag mycket lättad!!!!

Ute yrde snön ner när jag kom till bilen....snöstorm IGEN!!!!!!!!
I går sken solen urhärligt när jag var ute med Snobben för att alltså åter besegras av snökaos....mina tankar gick till Rasmus som var på skidresa med skolan till Kungsberget. Skolan hade hyrt in en buss som skulle ta med sig 48 glada ungdomar. Det kändes lite jobbigt när jag visste att även de skulle färdas i denna nederbörd av snö. Höll tummarna för att allt skulle gå bra och att bussen skulle hålla sig på vägen!!!!!

Kl. 18 kunde jag pusta ut för då parkerade busslasten med nu trötta och inte fullt lika speedade kids...resan hade gått bra och de hade haft en urmysig dag trots blåsten.

Kvällens schema fylldes av ridning med Ida. Det gick jätte bra.....hon fick både skritta och trava. Red som en riktig cowboy....tömmarna fladdrade långt över öronen på henne och trost att hästen största delen skrittade runt så red hon "lätt"..."-Mathilda gör så här" sa hon förklarande när jag bad henne att sitta i sadeln. Något som verkligen gladde Ida var att våran gamla granne Isabell red i gruppen efter hennne. Det blev ett glatt återsende mellan dem. Får ta och boka in en lekdag ihop med Isabell någon helg.
Vad det gäller ögon kliet så verkar det inte vara lika irriterande i dag, bara lite kli tyckte Ida. Så vi kan nog fortsätta med ridning som tur va./ Kram Pia

Inte en lugn stund...;)

Nu när vi börjar bli piggare behövde vi aktivera oss...

Ida utmanade mig i spelet"kängru"....vem skulle vinna flest kängruar????
Förberedelser inför spel start.....men kommer mamma att fatta hur man spelar?

Ida förklarar och förklarar men......förkylningen verkar ha tömt min förmåga att få in ny information...

Ida förklarar ytterligare en gång och nu med skärpa i tonen...-"kom igen nu mamma"...


Japp det var bara till att skärpa till sig och börja spela.

Inte helt otippat så vann Ida första om gången.....;)

Men skam den som ger sig, när lilla mamma väl hade tagit in spelreglerna så lyckades även jag vinna.


Imorgon är det åter dax för skola/ jobb för Ida och mig. Vi behöver komma ut och röra på oss och känner oss så pass friska att det ska gå bra/ Kram Pia


Åter vab



En klarhet vaknade i mig i går vilket jag länge har haft mina misstankar om.....
En mamma kan aldrig bara VARA...när hon vab:ar eller själv är sjuk. Något som pappor inte direkt har något problem med....att bara VARA...alltså...;)

Vilken tur att vi gjorde i ordning bänken i tvättstugan i helgen. Då kan jag stryka torra kläder medans resten hänger på tork innunder. Praktiskt.

För att höja statusen på att jobba i tvättstugan så måste jag självklart fylla den med lite "lull,lull".

Gamla tvättbrädor blandas med gamel morfars vackra redskapslåda, öskar till båten osv.

Glädjande nog så börjar vi känna oss lite piggare i dag, ska dock gå ytterligare en rond mot vårdcentralen i dag.
/ Kram Pia


Vab....


Snorigheten höll i sig både för Ida och mig.
I dag var vi tvugna att stanna hemma för att kurera oss.
Jag har även tagit kontakt med vårdcentralen i för att kontrollera Idas ögon. Hon klagar fortfarande på dem och jag vill försäkra mig om att det inte finns kvar något skräp från tidigare som retar ögat.
Medans vi väntar på att få kontakt med vårdcentralen så ligger vi huvud mot huvud i hörnsoffan.....stackars oss ;)...ganska mysigt om jag ifrånser pappershögen med använda snorpapper ;)))


Här var vi lite piggare. Mamma och dotter i samma frisyr. Kampanj pris 2 för 1..hi,hi...;)
/ Kram Pia


RSS 2.0